Cum stimulam imunitatea copiilor

Orice parinte suspina la primul stranut al copilului, orice mama se ingrijoreaza cand puiul ei are febra sau il supara burtica. Odata cu integrarea in colectivitate, cei mici sunt mult mai expusi la virusuri si bacterii iar orice raceala sau gripa, precum si bolile copilariei (pojar, varicela, rubeola, rujeola, scarlatina, oreion etc.)  ii consemneaza acasa. Ce putem face pentru a ne ajuta copiii sa ramana sanatosi si sa creasca armonios? Iata cateva recomandari care contribuie la buna lor dezvoltare:

Atentie la igiena! Mainile curate tin bolile departe

Invatati copiii sa se spele frecvent pe maini, mai ales dupa ce s-au jucat afara si inainte de masa si folositi servetele antimicrobiene atunci cand nu aveti acces la apa si sapun. De asemenea, dezinfectati constant jucariile cu o solutie non-toxica, testata dermatologic pentru copii.

Program regulat de somn, pentru copii sanatosi

Odihna este esentiala pentru sistemul imunitar, contribuie la o buna sanatate si dezvoltare deopotriva pe plan fizic si intelectual.

De cate ore de somn are nevoie un copil? Depinde de varsta. De la 15-18 ore pentru nou-nascuti – semnificativ fragmentate pana la reglarea ritmului circadian – durata somnului scade constant, ajungand la 10-12 ore la varsta de 3-6 ani, pana la 8-9 ore la adolescenÈ›ii de 12-18 ani. Asadar, deprindeti-i pe cei mici cu ore fixe de mers la culcare – atat pentru somnul de noapte, cat si pentru cel de dupa pranz.

Miscarea sustine sistemul imunitar

Fie ca practica un sport sau doar se joaca, activitatea fizica joaca un rol important pentru sanatate.

Conform unui studiu despre legatura intre sport si imunitate, exercitiile fizice de intensitate moderata ne cresc fluxul de sange si limfa, precum si temperatura corpului, ceea ce stimuleaza circulatia celulelor imune si productia de leucocite -luptatorii sistemului imunitar, care previn imbolnavirile si lupta cu microbii.

In plus, miscarea contribuie la un tonus general bun si o postura corecta, previne obezitatea si bolile asociate, iar endorfinele reduc stresul si induc buna-dispozitie. Deci, copiii au doar de castigat daca se obisnuiesc de mici sa fie activi.

Hrana sanatoasa. Ce alimente sunt benefice copiilor?

Pentru a se dezvolta armonios, cei mici au nevoie de o alimentatie echilibrata si variata, bogata in vitamine, minerale, enzime, proteine si grasimi de calitate. Oferiti-le cereale integrale, lactate si branzeturi proaspete, oua, peste gras si carne slaba (pe cat posibil, din surse verificate), salate cu verdeturi proaspete, fructe nestropite cu pesticide, nuci si seminte de diverse tipuri ca gustare.

Renuntati la alimente procesate, semi-preparate, fast-food si reduceti  drastic cantitatea de zahar -se stie ca acesta actioneaza ca un drog la nivelul creierului, creand dependenta. In plus, pe termen lung favorizeaza instalarea obezitatii, precum si aparitia diabetului sau a altor boli.

Suplimente naturiste. Ce plante contribuie la o imunitate de fier? Remediile utilizate de secole in medicina ayurvedica, precum cardamomul, lamaia, lemnul dulce, chimion, cimbrul, alaturi de Vaividang (Embelia ribes), Bacopa monnieri (Brahmi), Bael (Aegle marmelos), Vasa (Adhatoda vasica) si ulei esential de menta. Toate acestea se regasesc in siropul Happy Kid – recomandat pentru dezvoltarea fizica si psihica armonioasa a copiilor, incepand cu varsta de 2 ani.

Happy Kid are un gust placut datorita continutului de miere si este bogat in enzime benefice, vitamine si minerale (complexul B, acid folic, acid pantotenic, vitamina C si provitaminele A si K), mierea are nu doar calitati nutritive dovedite stiintific, ci si efecte antioxidante si protectoare asupra organismului, ceea ce o face benefica intr-o serie larga de tulburari, de la cele digestive si hepatobiliare, cardiovasculare, respiratorii, neurologice, metabolice, hematologice, urinare, pana la probleme infectioase sau dermatologice.

Iata 10 actiuni ale siropului Happy Kid si tot atatea motive sa-l includeti in alimentatia copiilor vostri, pentru sanatate si vigoare:

  1. Mentine apetitul in parametri normali;
  2. Regleaza digestia si tranzitul intestinal, reduce balonarile si disconfortul abdominal (inclusiv in sindromul de intestin iritabil);
  3. Stimuleaza sistemul hepatobiliar, facilitand asimilarea optima a nutrientilor din alimente;
  4. Favorizeaza eliminarea toxinelor si a parazitilor intestinali;
  5. Elimina excesul de apa din organism;
  6. Protejeaza caile respiratorii, fluidizeaza secretiile bronsice;
  7. Neutralizeaza radicalii liberi;
  8. Sustine dezvoltarea fizica armonioasa;
  9. Dezvolta capacitatea de concentrare si de memorare;
  10. Creste imunitatea, previne infectiile, reduce perioada de convalescenta.

Happy Kid , in curand  intr-un nou ambalaj, cu aceeasi formula eficienta!

Si iata cum, cu putina grija si ajutor din natura, copiii nostri pot merge sanatosi la gradinita si scoala, iar parintii au un ajutor de nadejde si mai putine griji.

Voi cum va ajutati copiii sa se dezvolte frumos si armonios?

Lasă un răspuns