Pro sau contra pastilelor de slabit?

Atunci cand este vorba de lupta cu kilogramele in plus, orice solutie care promite sa usureze aceasta sarcina intr-un timp scurt pare magica. Asadar, fara a sta prea mult pe ganduri, multe dintre persoanele nemultumite de greutatea lor incep sa achizitioneze pastile de slabit si alte produse din aceeasi categorie, fara sa se intrebe daca este corect sa faca acest lucru si daca investesc in ceva bun pentru sanatatea lor.

In prezentul articol am decis sa ne indreptam atentia catre suplimentele pentru slabit si sa le descriem mai pe larg. Motivul pentru care scriem despre avantajele sau dezavantajele pastilelor de slabit este unul singur: cu atat de multe reclame, la TV si pe internet, multi oameni nu stiu ce sa mai creada. Fie considera din start ca pastilele pentru slabit nu sunt recomandate, fie cred in ele, alegand sa le achizitioneze fara sa tina cont de factori deosebit de importanti, cum ar fi calitatea acestora si faptul ca, in esenta, ele raman suplimente menite sa completeze un stil de viata sanatos, nu sa il inlocuiasca.

Pastilele de slabit trebuie alese cu atentie, in functie de nevoile particulare ale fiecaruia

Pastilele pentru slabit sunt, dupa cum putem sa ne dam seama din denumirea lor, produse create pentru a ajuta organismul sa lupte impotriva acumularii de tesut adipos in exces. Ele se gasesc atat in varianta cu prescriptie medicala, continand substante care reduc pofta de mancare sau blocheaza asimilarea grasimilor din alimente, cat si in cea fara prescriptie, sub forma de suplimente naturiste.

Cum cele pe baza de prescriptie sunt administrate doar ca parte componenta a unui program terapeutic complet, realizat de catre un medic specialist in tratamentul obezitatii, vorbim astazi de categoria celor la indemana oricui, cele fara prescriptie. Acestea sunt, datorita disponibilitatii lor, si cele mai populare, in jurul lor construindu-se nenumarate mituri. Important! Faptul ca sunt suplimente alimentare nu le transforma insa in tratamente, ci in ajutoare de nadejde, menite sa accelereze anumite procese in organism in vederea castigarii binecunoscutei lupte cu kilogramele.

Pastilele de slabit naturiste trebuie sa fie luate si ele doar dupa consultarea unui medic si doar in anumite situatii. In primul rand, cresterea in greutate este un simptom al unei game largi de afectiuni. Asadar, fara un diagnostic, respectiv un tratament corect, problema nu va disparea, iar in cazul in care se apeleaza din prima la suplimente pentru slabit organismul poate suferi si mai mult.

Pastilele de slabit trebuie sa completeze un stil de viata sanatos

Inainte de a decide daca sa luam sau nu pastile pentru slabit, ceaiuri sau alte produse de acest gen, este important sa cautam ajutor de specialitate. Abia dupa ce am constatat ca nu avem afectiuni care sa conduca la cresterea in greutate putem sa apelam la metode naturiste. Insa nu fara sa tinem cont de faptul ca, pe langa acestea, avem nevoie de o alimentatie echilibrata, de un program de exercitii fizice si de un bun management al stresului.

De cele mai multe ori, acumularea kilogramelor este rezultatul unui stil de viata nesanatos. Multe persoane reusesc sa-si redobandeasca frumusetea corpului doar schimband regimul alimentar si introducand mai mult sport in vietile lor. Asadar, uneori nici nu este nevoie sa se apeleze la pastile pentru slabit, iar in cazul in care este totusi necesara administrarea lor, rezultatele vor aparea mai repede si vor fi de lunga durata daca cei in cauza vor avea un stil de viata echilibrat.

Pastilele de slabit sunt eficiente si fara riscuri daca sunt 100% naturale

Un alt aspect important cand vine vorba de pastile pentru slabit este legat de calitatea acestora. Mai exact, este necesar sa se acorde o atentie deosebita listei de ingrediente, precum si provenientei acestora. Dintre cele mai bune ingrediente din pastilele pentru slabit, mentionam: cafeina (un alcaloid ce accelereaza metabolismul), extractul de cacao, guarana, garcinia (acid hidroxicitric prezent intr-o planta din familia Clusiaceae), ceaiul verde, quercetinul (un flavonoid polifenolic din vegetale), gymnema, chitosanul etc.

Suplimentele pentru slabit sunt, de regula, create din plante medicinale, ale caror efecte pozitive sunt dovedite in urma unor studii ample. Insa conteaza care sunt aceste plante, cum au fost crescute si cum au fost extrase proprietatile lor benefice.

Exista si alte surse din care sunt extrase ingredientele pentru pastilele de slabit – de exemplu, chitosanul este extras din carapacea crabilor marini, actiunea sa fiind insa mai mult antibacteriana.

Pentru a obtine rezultate satisfacatoare este, de asemenea, important ca producatorul acestor suplimente sa fie unul de incredere. Acesta trebuie sa ofere, pe langa un produs 100% sigur, informatii clare privind utilizarea acestuia, existand substante care pot afecta negativ organismul si la care utilizatorii ar trebui sa cunoasca efectele negative (de exemplu, ceaiul verde nu este recomandat celor sensibili la cafeina si celor care urmeaza tratamente cu anticoagulante).

Avantajele pastilelor de slabit sub forma de suplimente naturiste

Suplimentele din ingrediente naturale au toate sansele sa ajute in lupta cu kilogramele in plus daca sunt corect alese. Alte avantaje ale pastilelor de slabit sub forma de suplimente naturiste, pe langa cel principal de accelerare a procesului de ardere a grasimilor, sunt:
• ajuta in procesul de detoxifiere a organismului;
• reduc depozitele de grasime din organism, mentinand nivelele normale ale glicemiei;
• de regula, ofera senzatia de satietate pentru mai multe ore;
• mentin tranzitul intestinal normal;
• previn si trateaza obezitatea;
• favorizeaza eliminarea naturala a apei din organism;
• se gasesc usor si au preturi accesibile.

Asa cum se poate observa din cele de mai sus, sustinem administrarea corecta de pastile de slabit. Prin “corect” ne referim la faptul ca acestea trebuie in primul rand alese corect, in functie de specificul problemei cu care ne confruntam si de calitatea ingredientelor pe care le contin. Apoi, administrarea lor trebuie insotita de o alimentatie echilibrata si activitate fizica efectuata in mod regulat.

Lasă un răspuns