Tratament naturist pentru alergii

“Secrete” naturale pentru a combate eficient alergiile

Cum vine primavara cu alaiul ei de flori si polen, revin in forta si alergiile. Pentru a ne bucura in voie de sezonul cald, dar si pentru a preveni alte complicatii, este necesar sa controlam alergiile, nu doar sa “scapam” de simptomele neplacute. Dar cum facem asta? Desi multi alergeni provin din natura, paradoxal, tot in natura gasim remediile potrivite – naturale si fara riscuri pentru organism.

Ce este si cum apare alergia

De la banalul praf, polen ori sporii de mucegai, acarieni sau parul animalelor, unele alimente, anumite metale, pana la intepaturile insectelor ori medicamente, multe sunt cauzele care ne pot provoca alergii.

Ceea ce pentru majoritatea persoanelor este o substanta inofensiva, pentru cineva sensibil poate declansa o reactie exagerata a sistemului imunitar. Acesta percepe alergenul ca pe un „intrus” care trebuie anihilat, asa ca elibereaza substante chimice (histamina) si acestea cauzeaza aparitia simptomelor fie la nivelul nas si al gatului, fie la nivelul ochilor sau pe piele.

Cum se manifesta alergiile

Daca ai simptome de raceala, dar neinsotite de febra, care nu trec sau recidiveaza constant, ai putea suferi, de fapt, de o alergie.

Care sunt principalii alergeni si ce simptome provoaca deja stim (sau, daca nu, mai bine sa nu aflati pe propria piele):

    • rinita alergica – inflamarea mucoasei nazale, stranut, secretii apoase, congestie nazala (nas infundat), semne care fac adesea sa fie confundata cu raceala;
    • dermatita atopica – reactii cutanate: iritatii, mancarimi, epiderma devine uscata si sensibila;
    • astm alergic – mucoasa bronsica se umfla, secreta mai mult mucus si astfel se obstructioneaza caile respiratorii. Cauzeaza tuse, dificultati in respiratie, senzatie de sufocare – simptome din cauza carora crizele de astm alergic se pot confunda cu infectiile respi­ra­torii (traheite, bronsite, pneumonii), iar eventualele tratamente cu antibiotice, evident, nu au efect. Odata instalat astmul alergic, creste si sensibilitatea la raceli.

De ce TREBUIE tratate alergiile. Ce riscam daca le ignoram

Dincolo de disconfortul periodic pe care ni-l produc, daca nu sunt tratate corespunzator, alergiile pot cauza complicatii severe si greu de controlat, precum astm, sinuzite si probleme de imunitate, ceea ce favorizeaza aparitia de infectii virale si bacteriene, ba chiar ne pot pune viata in pericol, in cazul unui soc anafilactic.

________

Stiati ca?

  • Reactiile alergice pot aparea la orice varsta, acestea fiind, de fapt, reactii ale sistemului imunitar la diversi factori iritanti.
  • In alergiile sezoniere, dupa de­clansarea unei alergii respiratorii, simptomele se repeta periodic, in fiecare an, cam in aceeasi perioada, in restul timpului pacientii nea­vand probleme deosebite.
  • Peste 480.000 dintre romani sunt alergici la polenul de ambrozie*? Incidenta de 5,35% la nivel national este comparabila cu cea cauzata de diabetul zaharat.
  • Exista predispozitie ereditara privind reactiile la alergeni: daca unul dintre parinti a fost diagnosticat cu o alergie, sunt sanse de circa 60% ca si copilul sa dezvolte aceeasi sensibilitate.
  • Acelasi alergen (ex. polen) nu declanseaza simultan simptomele specifice la toate persoanele alergice.

________

Cum prevenim alergiile

Dar cum putem oare sa tinem sub control alergiile severe datorate unor cauze inevitabile, cum este polenul, omniprezent primavara?

Iata 10 sfaturi pentru a preveni, combate si trata alergiile:

  1. In sezonul cald, urmareste calendarul polenurilor*. Daca primavara plutesc in aer indeosebi polenul de rapita si puful arborilor (soc, alun, frasin, fag, stejar, mesteacan, plop, salcie, tei, arin, ulm, pin), vara ne-ar putea irita gramineele de cultura (grau, secara, floarea-soarelui), iarba sau florile spontane (ciulini, urzica, iasomie), iar ambrozia isi face de cap tot sezonul cald, pana in plina toamna.

Ambrosia artemisiifolia (denumita si iarba de paragina, iarba parloagelor sau floarea pustei) este considerata cea mai alergenica planta din tara noastra (si nu numai). Raspandita in aproape toate zonele (exceptand regiunile montane sau cu dealuri inalte), ambrozia este extrem de prolifica: o singura planta matura poate elibera in aer miliarde de particule de polen si pana la 30.000 de seminte.

Alergia la ambrozie se manifesta prin stranut, iritatii la nivelul ochilor, congestie nazala sau, dimpotriva, secretii apoase, senzatie de mancarime in gat, dureri severe de cap. De asemenea, agraveaza simptomele astmului, provocand tuse intensa si respiratie suieratoare, ba chiar se poate ajunge pana la soc anafilactic – pe scurt, un adevarat cosmar pentru persoanele sensibile.

  1. Observa si noteaza ce substante iti dauneaza, ca sa le poti evita.
  2. Evita zonele cu vegetatie abundenta, unde concentratia de polen este foarte ridicata: parcuri, paduri, lanuri de culturi agricole etc.;
  3. Dupa ce revii dintr-o incursiune in natura, schimba-ti hainele, spala bine mainile, fata, ochii, nasul cu apa rece, fa dus (particulele de polen purtate de vant pot ramane in par);
  4. Nu usca hainele proaspat spalate afara, mai ales in sezonul cu potential alergenic maxim;
  5. Tine usa si geamurile casei inchise (in perioadele secetoase si cu vant) si foloseste in casa un purificator de aer cu filtre pentru polen.
  6. Vara, sunt benefice vacantele la mare, unde concentratia de polen este mai scazuta datorita aerosolilor marini;
  7. Nu te autodiagnostica. Faptul ca ai unele simptome de alergie nu inseamna neaparat ca o ai. Doar un medic alergolog poate sa determine alergenul si sa puna un diagnostic, dupa efectarea unor teste specifice, cutanate sau serologice.
  8. Nu “imprumuta” tratamentul altcuiva, chiar daca simptomele par aceleasi. Ceea ce cuiva ii face bine tie iti poate dauna si invers. Tratamentul potrivit este intotdeauna cel personalizat.
  9.  Preventiv, poti urma un tratament naturist, care combate aparitia simptomelor specifice alergiei si reduce necesarul de medicamente in varful sezonului de polen, fara a periclita in vreun fel starea de sanatate.

Cum tratam alergiile

Alergiile nu se vindeca, dar putem preveni si ameliora simptomele. Tratamentul conventional recomandat in alergii consta in antihistaminice, decongestionante, imunomodulatori, cortizol, imunosupresoare. Dincolo de faptul ca inlatura doar simptomele cauzate de alergii, nu cauza (testele vor ramane mereu pozitive, chiar si daca “boala” intra in remisie), astfel de tratamente pot cauza dependenta si reactii adverse. De altfel, imunoterapia / tratamentul de desen­sibilizare nu este recomandat femeilor insarcinate, nici pacientilor cu boli autoimune sau cu boli neoplazice ori celor care urmeaza diverse terapii imunosupresoare.

Alternativa? Remediile naturiste nu au contraindicatii, combatand alergiile fara riscuri pentru sanatate.

De pilda, plante precum Trei frati patati (Viola tricolor), urzica (Urtica dioica), papadia (Taraxacum officinale), turmericul (Curcuma longa), lemnul dulce (Glycyrrhiza glabra) sau Jujuba (Ziziphus jujuba) sunt recunoscute pentru efectele lor benefice in combaterea si tratarea alergiilor de diverse tipuri, motiv pentru care sunt folosite cu brio in medicina ayurvedica traditionala.

Extracte din aceste plante se regasesc in suplimentul alimentar ALERGISALM, remediu 100% naturalcare stimuleaza imunitatea si creste toleranta organismului la alergeni, amelioreaza simptomele, fara a avea efect sedativ.

Iata cum actioneaza Alergisalm, prin efectul sinergic al plantelor de mai sus:

  • Combate diverse tipuri de alergii: sezoniere, alimentare, medicamentoase etc.
  • Trateaza afectiuni respiratorii insotite de alergii (rinita alergica, astm bronsic, traheite, bronsite, faringite, orice afectiune care evolueaza cu tuse cu expectoratie), inflamatii cutanate, eczeme, dermatite atopice, ulceratii, intoxicatii diverse etc.;
  • Amelioreaza simptomele specifice alergiilor: prurit, lacrimare, edem, eruptii cutanate, rinoree, greata, varsaturi, respiratie dificila, tuse etc. Foarte eficient in caz de alergie la fan si polen;
  • Echilibreaza sistemul imunitar, ajutand organismul sa se adapteze conditiilor de mediu si sa tolereze mai bine factorii alergenici;
  • Inhiba activitatea receptorilor de histamina si reduce astfel hiper-reactivitatea organismului la alergeni;
  • Mentine functiile fiziologice normale la nivel cutanat, ocular, respirator si digestiv, la contactul cu alergenii din mediu sau din alimentatie;
  • Fluidizeaza secretiile si elibereaza caile respiratorii, calmand tusea;
  • Are proprietati depurative, favorizeaza dezvoltarea florei intestinale benefice;
  • Are efect antialergic si antiinflamator, tonic si antioxidant – contribuie la neutralizarea radicalilor liberi;
  • Sustine functionarea sistemului imunitar si limfatic;
  • Are proprietati detoxifiante, stimuland eliminarea compusilor toxici din organism – util mai ales in perioadele de tranzitie dintre anotimpuri;
  • Formula bine tolerata, 100% naturala.

“Produs magic pentru mine. Sunt o persoana foarte alergica, am tot schimbat medicamente pentru ameliorare, dar nu am avut prea bune rezultate. Alergisalm mi-a fost recomandat de o doamna farmacista si l-am cumparat, fiind disperata de starea mea. Deja aveam momente de sufocare, de tuse, de nas continuu infundat, parca eram mereu racita. Iau medicamentul de o saptamana si ma simt foarte bine. Au disparut simptomele pe care le aveam. Recomand”, scrie Iuliana despre Alergisalm.

Spuneti, deci, adio alergiilor si bucurati-va din plin de natura, de (prima)vara si de tot ce va inconjoara!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *